Mat-funderingar.
Men till saken nu då. För att ändra matvanorna måste jag först och främst sluta äta på jobbet var och vartannat arbetspass, inte bara för att börja leva lite nyttigare utan också för att det faktiskt kommer resultera i ganska så många hundralappar extra på lönespecen. För att kunna sluta äta "jobbmat" behöver jag ha matlådor. Vilket jag är jättedålig på att göra med tanke på att jag lagar ordentlig mat väldigt sällan.
Det jag ber er om nu då är tips på hur jag ska komma igång med matlagandet och framförallt. Vad är billigast att laga?
Är maten svindyr nu? Fryst kyckling, hur är det med det? Förr var ju det standard i en "studentfrys" eller för den som ville laga billig mat.
Vart lönar det sig att handla? Willys? Netto? Ica?
Jag får det verkligen att låta som om jag aldrig har vistats i en matbutik. Det har jag ju SJÄLVKLART. Dock har jag aldrig riktigt funderat över vad det är jag köper.
Så ge mig alla tips, råd och recept ni har nu så att jag kan börja leva ett billigare och iaf någorlunda nyttigare liv som inte enbart består av nudlar och hamburgare :)

(Mumsig matbild jag fotograferade för Dahls Bakeshop och deras hemsida)
Har du tagit denna bild? I så fall vet du ju iaf vad som är nyttigt
Ja bilden har jag ju tagit. Men jag skulle aldrig kunna kombinera ihop det själv :)
Tänkte väl att jag kände igen bilden ;)
Jag gillar ugnspannkaka:)
Mmm nice bild =)
Tack for lyck onskad resa, den gick fint, dock va flygresan tio timmar av helvet, brevid en svett gubbe m.m
nja vadret stammer inte fullt ut, men anda kasst.. ser ut som att det ska vara skit vader hela veckan vart man an aker.. =(
Hur har du det?
Vad kul att du fotat för dom:) Jag tycker ju att Willys är värt att besöka. Det finns ett i Partille centrum och ett lite bortanför Gamlestan. Pastasåser på Creme Fraiche är en hit tycker jag. Fast jag vet inte om du kan äta det, hur är det med det? Annars är Creme Fraiche men storpack med smörgåsskinka som du bryner lite (efter att du skurit upp den i små bitar) och rödlök och paprika eller vad du vill, och så lite kryddor...en bra pastasås som du kan portionsfrysa om du vill. Bacon, purjolök etc är också bra. Funkar utmärkt med kyckling med om du skär den i småbitar...räcker länge. Du kan dryga ut såsen med sån där grön grönsak...vet inte om det är squash eller vad det är, (det var längesedan)som du bryner och så. Det finns ju olika smaker på CF också så det är lätt att variera sig. Det, köttfärssås och
Kanske vi skall ge oss ut på nässeljakt du och jag. Både billigt och näringsrikt och inte minst gott!;) Kramkram
PS:Grönsaken jag tänkte på är Zucchini...inget annat;)
På www.tasteline.com finns det massor av smarta recept!