Söndag, 7e dagen på veckan.. 29:e November, 1:e Advent...

.. Det finns många namn för den här dagen. Men framförallt så är det JULFEST för oss donkenfolk.
Just nu sitter jag hemma hos Axstål med ett glas vin i handen. Om en stund åker vi vidare till herr Gustavsson och fortsätter där.. Och sen vidare till trägårn där resten av alla restaurangfolk väntar...



Vänta inte uppe på mig.. ;)

Busy busy.

Idag har jag fått gjort en massa massa saker.
Jag har varit på anställningsintervju. (Hur gick det då...?)
Jag har tvättat.
Jag har handlat.
Jag har städat.
Jag har solat.
Jag har tränat (jag kommer ha sån sinnessjuk träningsvärk i rumpa och lår imorgon)
Jag har jobbat.
Visst har jag varit duktig?! Helt sjukt va mycket man man få gjort på en dag om man ger sig fan på det!

Imorgon blir en till produktiv dag.
Klippning på morgonen. Kan försöka mobilblogga in frisyren.
Visning av två boenden
Lunchmöte
shoppa lite krafs inför söndagen
SKRIVA ANSTÄLLNINGSKONTRAKT. Ja såklart jag fick jobbet på proffice ;)
Och jobba på kvällen på lounge i garderoben..

Numera har jag tre jobb.. Ehehee.. Ska jag hinna med ett liv också däremellan?

New moon.

Kollektivet på hisingen var inte speciellt mycket att hänga i granen faktiskt. Rummet var lika litet som det jag bor i nu (okej, kanske någon kvadratmeter mer). Lägenheten var sjukt skabb. Inga ordentliga köksstolar i köket utan där stod vardagsrumsoffor.. I ren panik så tackade jag ja..
Men sen efter ett tag tog jag mitt förnuft till fånga och ringde upp och tackade nej. Det kändes helt enkelt inte rätt.
Så jakten fortsätter! Hör ni något så får ni säga till.

Och ja just det! Idag så ringde dom ifrån Proffice ang en tjänst jag har sökt hos dom.. Och jag ska på "slutintervju" hos dom på torsdag. Jag har det nog i en liten ask tror jag ;) Det är svårt att hitta någon med mer kassaerfarenhet än mig i min ålder! Men alla ni på donken behöver inte oroa er.. Jag ska inte försvinna, behöver bara extrajobb ;)

Ikväll blir det "New Moon" på bio med Kattis.. Mys mys!

The party don't start until I walk in.

Idag ska jag iväg och titta på ett boende i ett kollektiv borta på den där ön.
Ett kollektiv med en hyra som verkar lite för bra för att vara sann.
Men om allt är så bra som det har låtit hittills och jag får rummet så blir jag överlycklig.
Men jag ska inte hoppas för mycket.

Måtte denna vecka gå snabbt..



Måndag: Bio och mys med Betty
Tisdag: Bio och mys med Kattis
Onsdag: Jobb, lön (betala räkningar) Färga håret
Torsdag: Jobb och träning
Fredag: Frisör, köpa alkohol, köpa klänning (Var kan man hitta ett guldigt/glittrigt, tajt fodral?) och andra småsaker
Lördag: Jobba
Söndag: JULFEST! Folk ifrån alla restauranger i hela stan samlas på en och samma plats. Vinterns stooora händelse helt enkelt. I'm looking forward to it!



Börjar jag bli sjuk?

Jaa.. man kan ju fråga sig. Jag började klockan 7 idag. Och med en total ångest inför det (eftersom jag inte är morgonmänniska nr:1) så gick det förvånansvärt bra. Jag hade en "låg timme" mellan 9 och 10 men sen var jag taggad till tusen! Det har varit en sån där dag då jag älskar mitt jobb kort sagt och tycker att jag själv är så grym. Det är härligt när man har såna dagar!
Och nu har jag visst fått för mig att jag ska gå och träna. Eller ja, jag tar bussen. SÅ galen är jag inte att jag går i det här vädret ;)

Tänkte jag skulle botansiera lite i typ vitaminkurer och sånt där med. Är ju så trött och hängig hela tiden..
Någon som har något tips?

Hälsosamma Nea.. Kan det vara nåt? Eller har jag bara fått en tillfällig sjukdom? ;)

Dagens Nikita

Man kan inte alltid vara fotogenisk ;)




gissa platsen!


Made by me.

Låt mig berätta för er om min underbara natt..

..som jag hade till idag.
Först kollade jag på film med en kompis, vilket gjorde att jag kom i säng väldigt mycket senare än vad jag hade planerat, men skitsam. När jag iaf till slut har bäddat ner mig och stängt om mig så sätter katten igång. Hon klarar inte av att vara själv och jag kan inte sova med öppen dörr för då leker hon där inne hela natten.
Men hon sätter iaf igång och jamar, försöker öppna dörren, börjar krafsa osv osv. Men jag ignorerar henne och till slut slutar hon och jag börjar slumra till.
Någon gång där mellan 3 och 5, jag kommer inte ihåg tiden riktigt så vaknar jag av ett BRAK, det var mina kära
grannar som kom hem. Dom tycker nämligen att det är överskattat att slå igen dörren försiktigt mitt i natten. Alla andra måste ju få reda på när man kommer hem.  Efter det hör jag med jämna mellanrum en massa konstiga ljud och jag blev ju livrädd, tänkte att någon försöker göra inbrott eller nåt. Och jag hör ju att katten blir orolig också. Så jag går ut och lägger mig på soffan för att försöka sova istället.
Inne ifrån grannarna hör man saker som krossas och flyttas och med jämna mellanrum någon som skriker HALLÅ!.
Och så här höll det på. Fram till klockan 6 på morgonen.
Det bör noteras att jag skulle gå upp klockan halv 9 imorse.
När jag väl somnade var ju det skönt, men jag sov väldigt oroligt då jag drömde hur mycket som helst. Och jag undrar verkligen vad fan det var som pågick där inne inatt.

Kan inte påstå att det var särskilt roligt att jobba när man var så trött, men som tur var så hade ja "slappis-positionen" ute. Nu har jag sovit några timmar. Sitter och dricker en massa red bull för att åka in till stan och ställa mig i garderoben på Lounge(s).. där ska jag nog stå till klockan 4 eller 5..
Sen är det jobb igen klockan 12 imorgon.

Gäsp.

Fredagen den 13:e var det ja..

Jag är inte den som är överdrivet vidskeplig när det kommer till såna här saker. Jag lägger nycklar på bord, dödar spindlar, spottar inte över axeln när det kommer en svart katt gåendes osv osv.  Och jag har aldrig brytt mig om det här med "fredagen den 13:e" heller speciellt mycket..  Men idag börjar jag fan undra...

Klockan är 20 över 11 på dagen och än så länge har jag blivit av med väldigt många av mina ögonfransar på ena ögat. Jag orkar inte gå in så ingående på det hela men jag kan säga att det har med en galen katt och en ögonfransböjare att göra.
Jag har dessutom fått sitta och försöka felsöka på internet i drygt en halvtimme om hur jag ska lyckas "vända tillbaka" min bildskärm då den hade vridit sig 90 grader. Kan säga att katten har varit inblandad där också.
Och ja just det, ja verkar inte få jobba extra fler timmar under resten av det här året. Då jag har uppnått "maxtimmar" hur nu det har gått till.. Men enligt vårt bokningsprogram är det så iaf.

Nu återstår att se ifall tvättmaskinerna har ätit upp min tvätt när jag kommer ner för att hämta den.
Eller så kanske jag får en påhälsning av "babyface". Ja men visst, jag ser jättemycket fram emot resten av denna fredag.

UPDATE: Nej, tvättmaskinen hade inte ätit upp min tvätt. Däremot så upptäckte jag när jag kom upp.. Eller vänta lite nu, först ska jag förklara systemet med vår tvättstuga. Tvättstugan ligger i en annan trppuppgång än vår, för att komma in där behöver man samma "bricka" som man har för att komma upp i vår trappuppgång. För att sen komma ner i tvättstugan får man använda brickan igen, och sen också ännu en gång för att komma in i det tvättrum man har bokat. Back to story.
När jag kommer ut ur tvättstugan känner jag efter i min ficka och javisst, den är tom. Nycklarna ligger på tvättmaskinen. Det här skulle kunna bli en jättelång historia där jag berättar allt som hände. Men jag kommer tråka ut er. Men jag kan ju säga att det var ultimat otur alltihopa.

Jag vågar inte gå till jobbet längre :S

En ko har sju sidor...


Text, text, text, text.

Det är dåligt med textinlägg i min blogg nu känner jag. Iaf vardaglig text. Det mesta sägs genom bilder och flummiga meningar. Frågan är om man får ut något vettigt utav det?
Jaja, jag känner att jag inte riktigt har tid med det här med skrivandet just nu. Så fort jag har en ledig stund ifrån jobbet så söks det extrajobb.
Jag älskar mitt jobb på donken, ja jag gör faktiskt det. Även om jag gnäller om det ganska så ofta. Men i nuläget finns det ingen möjlighet för mig att få ett kontrakt med fler timmar. Och då man inte klarar sig på en halvtidslön håller jag på att söka extrajobb av alla de slag. Vet ni någonting så kan ni ju höra av er.
En intervju jag var på idag var för ett telemarketing-företag. Men det visade sig att dom bara ville ha folk som kunde jobba heltid.
Och tur var väl det egentligen. För jag tror inte att jag passar som en telefonsäljare. Jag har ju telefonfobi. Eller ja, fobi och fobi. Men jag gillar inte att ringa och störa människor.
Aaanyway, ett lika givande inlägg som vanligt. Men jag är trött, och tvingade verkligen mig själv till att skriva lite. Ikväll blir det mys med kusin hemma hos henne.

Tills vi hörs igen kan ni roa er med denna lilla film, och ja. Ni måste se hela. Det är några riktiga guldkorn mot slutet =)


Caught in a moment.


I'm so deep into this shit I can taste the earth.

Raderat.

Present

Häromdagen klickade jag hem en present till mig själv. Eller ja två egentligen.
Och man kan också säga att det var presenter till min kamera.
En utav presenterna är ett filter för att skydda objektivet. Ett UV-filter.
Och det andra är lite som ett förstorningsglas-filter.
Som förstorar upp till 10 ggr :O
Bäst av allt var att det kostade mindre än hundralappen. Och likaså UV-filtret.
Så nu kan man skjuta lite till på att köpa Macro-objektiv.
Me lajki.



Både close up-filtret, UV-filtret och flera andra kamerafilter och prylar till ruskigt bra priser hittar ni på
tvspelsweb

I never knew that you could choose to love someone and then change your mind.

Jag är sjukt slö idag. Har jobbat för första gången på ett par dagar och var heeelt borta. Visserligen blir man lite extra borta när man av någon anledning har asont i ögonen vilket gör att man både blir yr och får huvudvärk..
"Åh, tyck synd om mig"  Haha nej nu ska jag inte vara sån.

Varför kan det inte finnas en bok i hur man ska hantera människor och hur det där med vänskap fungerar? För ska jag vara helt ärlig så förstår jag INGENTING.
Jag skulle kunna skriva typ fem A4 om det här. Men för allas bästa ska jag vara tyst.

Imorgon är jag ledig. Jag funderar på om man ska göra ugnsgratinerad falukorv med potatismos.
Eller ugnsgratinerad paprika med typ köttfärs. Vi får se vad det blir.


HJÄLP!

Jag är ute efter en förvaringshylla/trådbackssystem eller liknande som är högst 60 cm hög. Hittills har alla jag har sett varit minst 70 cm. Jag vill inte bara ha någon låda utan en byrå,hylla eller som sagt trådbacksystem.

Någon som har tips om något? Ikea har jag kollat. Men sen vet jag inte riktigt vart man kan kolla mer. Eller jo. Bolagret har jag också kollat.

Så tipsa tipsa!

Kent - Chans

 

 

 

I trängseln utanför
Sen december ingen snö
Jag följer efter dig
genom kön

Du stryker fingrarna
lätt mot min kind

Och i ett ögonblick
då allt står still
så får jag en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
så får jag en chans att ge dig
allt det du aldrig haft
Men var för feg

Det finns ett enkelt svar
Du är varm när jag är kall
Du tar så lite plats
Jag tar allt

Jag trycker läpparna
lätt mot din hals

Jag frågar “gråter du?”
Du smakar salt

Du gav mig en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
Du gav mig att en chans att ge dig
allt det jag aldrig ger dig

Dom små små orden är svåra ord
Och de hårda orden är enkla ord

Jag fick chansen, du gav mig chansen
men nu är det för sent
Nu är det för sent


Halloween 2009

Galen kväll på kontiki, med en massa slagsmål, dock inte orsakat av oss. Men vi fick klä ut oss iaf =)
Och teamet var:

Jaqueline Sparrow


Captain Morgan:


General Lock:


Och sist men inte minst. Heliga Birgitta:


Nunnan och Kaptenen: